Els articles publicats en aquest blog, són escrits i supervisats per Bàrbara Viader Vidal

dilluns, 14 de febrer del 2011

Com hauries de dur la motxilla?

Més de 40 milions d'estudiants als Estats Units porten motxilles. Segons un estudi, sis de cada deu estudiants de 9 a 20 anys d'edat, van informar de dolor crònic d'esquena relacionat amb les motxilles.
L'Associació Americana de Teràpia Ocupacional ha publicat deu consells per evitar problemes de salut relacionats amb la motxilla:

1) No permeteu mai que el vostre fill porti més del 15% del seu pes corporal a la motxilla. Això significa que un nen que pesa 45 quilos no ha de portar una motxilla que pesi més de 7 quilos.

2) Carregueu els objectes més pesats a prop de l'esquena del nen, i organitzeu bé els llibres i el material dins de la motxilla, per evitar que llisquin.

3) Que portin sempre les dues corretges de la motxilla. L'ús d'una sola corretja pot fer que un nen s'inclini cap a un costat, que torci la columna vertebral i que li causi dolor o malestar.

4) Seleccioneu una motxilla amb corretges ben encoixinades. Massa pressió sobre les espatlles i el coll pot causar dolor i formigueig.

5) Ajusteu les corretges de l'espatlla perquè la motxilla s'adapti a l'esquena del nen. La part inferior de la motxilla ha de descansar a la corba de la part de baix de l'esquena, mai més de 10 centímetres per sota de la cintura del nen.
6) Utilitzeu la corretja que hi ha a la cintura, si la motxilla en té, per ajudar a distribuir el pes de la motxilla de manera més uniforme.
7) Feu una llista ben clara del que el vostre fill porta a l'escola i porta a casa, per assegurar-vos que el que hi porta és necessari per a les activitats del dia.

8) Si la motxilla és massa pesada, pot utilitzar una motxilla amb rodes que permeti arrossegar-la, i anar canviant de mà.

9) Trieu la motxilla de la mida adequada per a l'esquena del nen, que no sigui massa gran, així com una motxilla amb prou espai per al material escolar.

Si un estudiant experimenta mal d'esquena o mal al clatell, consulteu-ho al metge o a un terapeuta ocupacional.

(Informació proporcionada per l'American Occupational Therapy Association, Inc. Pàgina web: www.aota.org)